to kettel or not to kettel

in de vorige les was het puffen en zweten geblazen. er moest geketteld worden. ‘oogjes draaien’ in een metalen stift met andere woorden. ik had al wel een paar keer geoefend, maar het waren niet de meest mooie ogen. oefening baart kunst zei onze lerares, en natuurlijk heeft ze gelijk, want hoe meer er gedraaid werd hoe soepeler en spontaner het ging.

dit is het resultaat (ik heb ook een armbandje, maar dat staat even niet op de foto):(zie je het? door iedere donkere parel zit een metalen stift, aan beide zijden van die parel is een ‘oogje gedraaid’ zodat het ringetje kan bevestigd worden.)

en herinner je je nog het huiswerk van de vorige keer? da’s nu ook een afgewerkte ketting:

na mijn vorige posting kreeg ik vragen over de ‘doos’ waar de kralen opliggen. da’s een kralenbord, spotgoedkoop in plastic, maar super handig! in de verschillende vakjes kan je je parels leggen (zodat ze niet van tafel wegrollen), en de parels kan je klaar leggen in de gewenste volgorde voor het rijgen. bovendien kan je meteen ook (in centimeter en in inches zien hoever je moet werken om een ketting op maat te maken! onmisbaar!

Advertenties

7 responses to “to kettel or not to kettel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: