veel schoon volk gisteren in Ieper

amai, wat was me dat een drukte gisteren in Ieper. al heel lang stond 9 juli 2014 met stip in mijn agenda, ik wou en en ik zou die dag in Ieper rondlopen, want de Tour de France was er ook!

onze dag begon met een wandeling tussen de reclamecaravaan, voor die vertrokken was. er zaten heel speciale wagens tussen, dit zijn er een paar: 2014-07-09 10.53.02 2014-07-09 10.52.04 2014-07-09 10.50.53

bij de start komen was onmogelijk, tenzij we er al drie uur vooraf gingen postvatten. dat zag ik niet zitten, dus stonden we aan de andere kant van de markt, waar we de bussen en volgwagens zagen, en waar we toch een paar bekende renners zagen opwarmen, o.a. Valverde en wereldkampioen Rui Costa.

en vanop onze plaats moesten we ons maar omdraaien om de protocolaire figuren te zien aankomen bij de Lakenhallen, minister-president Kris Peeters werd er heel lang geïnterviewd. 2014-07-09 12.18.05even later was ook Koning Filip er, die foto’s zijn ‘mislukt’ door de regen die ondertussen met bakken uit de hemel viel.

de renners hebben het geweten, de rit in de ‘Hel van het Noorden’ heeft weer een aantal slachtoffers geëist, niet in het minst de winnaar van vorig jaar, Froome.

Advertenties

4 responses to “veel schoon volk gisteren in Ieper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: